top of page

Hamerteen

Klachten

Door de kromme stand van de teen, drukt de teen tegen de schoen op plekken waar dit niet hoort. Dit doet pijn en er ontstaat pijnlijk eelt. Het gewrichtje tussen het eerste en tweede kootje wordt omhoog geduwd, tegen de schoen. Op dat gewricht kan een pijnlijke likdoorn ontstaan die kan gaan ontsteken door de wrijving.

Er zijn verschillende manieren om een hamerteen te opereren. Uw specialist bepaalt aan de hand van de oorzaak en de ernst van de hamerteen welke operatie het beste bij u past.

Soms is het mogelijk een hamerteen via heel kleine gaatjes (2 a 3 mm) in de huid te opereren. Dit heet minimaal invasieve of percutane chirurgie. Het is een nieuwe techniek die dr. Luyckx regelmatig toepast. Het voordeel van minimaal invasieve chirurgie is dat een grote wond niet nodig is, hierdoor herstelt u sneller.

De operatie
correctie hamerteen
Hamerteeen
Revalidatie

De ingreep wordt uitgevoerd via het dagziekenhuis. U kunt dus dezelfde dag nog naar huis.

Wanneer u thuis komt is het zeer belangrijk dat u de eerste 2 weken goed rust met uw voet in de hoogte. Het verband dat u na de operatie gekregen hebt dient tot de controleafspraak ter plaatse te blijven. De reden hiervoor is dat het verband u teen in de juiste stand helpt houden. Indien er een probleem is met het verband dient u contact op te nemen met het ziekenhuis.

Na 2 weken wordt het verband verwijderd op de controle consultatie. Vanaf dan mag u rondstappen met de speciale schoen die u aangemeten krijgt. Het is normaal dat uw voet nog gezwollen is tot 12 weken na de operatie.

bottom of page